Iubirea ... de Crăciun și nu numai

De multe ori suntem mai ocupaţi cu ce avem de făcut pentru ceilalţi,(în perioada aceasta alergăm dupa cadoul perfect )  lăsând la o parte nevoile noastre, dorinţele noastre. Un prim pas ar fi prioritizarea și echilibrarea dorinţei de a-i mulţumi pe ceilalţi şi dorinţele tale.

Știi ce îți doresti de Crăciun? Poate o întâlnire cu vechi prieteni, cu familia lărgita…. poate o mașină noua? Poate o casă? Poate un telefon nou? Poate relatia  perfectă? Și , evident, lista poate continua!

Azi despre relația perfectă : sunt invadate deja rețelele de socializare cu poze facute în decoruri feerice, cu familii fericite ,” relatii perfecte”! Dar acestea poate altă dată…. vreau să evidențiez că relația perfectă începe de la relația pe care o ai cu tine!

DA!!! Tu cu tine!!! Dacă tu nu vezi cât de minunat ești , câtă iubire si stabilitate îți poți oferi, cine ar putea să îți ofere IUBIRE ȘI STABILITATE DE CRĂCIUN???? Sau în orice alt moment! Înainte să ceri de la cineva asta ( chiar și de la Moș Crăciun ) poate vei avea curiozitatea , după ce citești asta, să vezi cum e să ți le oferi ție!

Cum să  faci asta? În primul rând fii sincer cu tine, vezi ce calități ai și cum le poți utiliza la maximum ca să devină un bun obicei. De exemplu : ești darnic! Cum poți utiliza această calitate ca să îți fie la îndemână să fii darnic cu tine, apoi cu ceilalti?   Un exemplu : poți începe prin a-ți acorda 10 minute în plus pe zi pentru un ritual care îți umple inima de bucurie ( să te răsfeti 10 minute in plus dimineața in asternuturi, să prelungesti ritualul cafelei, al ceaiului, să citesti mai mult). Apoi să te asiguri , atunci când dai altora ca nu dai din tine, că dai cu drag , dar nu din ceea ce ai tu nevoie.  Că nu renunți la tine pentru nevoile altora !Poate e grea descrierea, cine are de înteles, întelege!

După ce ai identificat calitatile și te-ai asigurat că le ”stăpanești” caută-ți  ”defectele” … aici e faină provocarea , îmi place mult…. e un proces intens și binecuvântat! După ce ai descoperit de exemplu că esti ” nestatornic” indiferent de aspectul vieții în care descoperi că e așa, vezi cât te deranjează , de fapt acest aspect și cât crezi ca îi deranjează pe cei pe care vrei sa îi impresionezi, a căror părere contează… Abia după ce ai stabilit asta poti să decizi dacă e defect sau calitate! ….

Și ar fi interesant să îmi scrii, în privat sau pe email, care e definiția ta pentru ”calități” si care e pentru ”defecte”.  

Ce ai citit mai sus e un proces de durată care poate să te ”încurce” dacă decizi să îl faci singur, sau poate să te ajute să crești stima de sine, să te vezi așa cum ești și mai ales să îți ofere posibilitatea să fii așa cum vrei să fii!

Fii tu iubirea pe care o dorești!

Fii tu sănătatea pe care o dorești!

Fii tu înțelepciunea pe care o dorești!

Fii tu fericire !

Te îmbrățisez cu drag, suflet minunat, îți doresc ca sărbătorile să te găseasca fericit !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *